Sidebar

20
Σαβ, Απρ

Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση | Σειρά podcasts : Λ. Τσενέ w Δ. Ιορδάνογλου

Τη Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, στο πλαίσιο του ειδικού κύκλου «H Ψηφιακή Επικοινωνία στην εποχή του COVID-19: προκλήσεις και ευκαιρίες» της Σειράς συζητήσεων «COVID-19: Επικοινωνία, κατ’ εξαίρεση» με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας για τις προκλήσεις και τις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η Δρ. Λήδα Τσενέ, Σύμβουλος Επικοινωνίας και διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του ΑΠΚΥ συζητά με την Δήμητρα Ιορδάνογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου για τον ρόλο της ηγεσίας, του HR και της συναισθηματικής νοημοσύνης για την επόμενη ημέρα της κρίσης του COVID-19. Ποιες δεξιότητες θα πρέπει να έχει ένας ηγέτης σήμερα προκειμένου να διαχειριστεί μια τόσο μεγάλη κρίση; Ποιος ο ρόλος της συναισθηματικής νοημοσύνης; 

Παρακολουθήστε ζωντανά στις 20:00, αφού συνδεθείτε στο εργαλείο Blackboard Ultra στον σύνδεσμο: https://bit.ly/2yjRhUg

 

Βιογραφικά συντελεστών

Λήδα Τσενέ

Είναι Διδάκτωρ Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στα social media και την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Από το 2008 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου ως ερευνήτρια και διδάσκουσα. Aπό το 2012 διδάσκει στο ΜΠΣ «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2013 συνεργάζεται ως διδάσκουσα με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ από το 2012 συντονίζει δύο διαδυκτιακά σεμιναρία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με θέμα τις νέες τεχνολογίες και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και επικοινωνίας, ενώ από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Comicdom Press και από το 2015 founder της Athens Comics Library. Συνεργάζεται με το Impact Hub Athens ως Communication Strategist και Business Development Consultant. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και επιστημονικές εργασίες στην περιοχή των ψηφιακών Μέσων, της δημοσιογραφίας, της επικοινωνίας, των comics και της πολιτιστικής διαχείρισης.

Δήμητρα Ιορδάνογλου

Η Δήμητρα Ιορδάνογλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Οργάνωσης και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι συγγραφέας των βιβλίων “Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στις Σύγχρονες Οργανώσεις. Νέες Τάσεις και Πρακτικές” και “Ηγέτες του Μέλλοντος” (με συνεργάτες). Επίσης είναι διευθύντρια της σειράς “Ηγεσία και Συναισθηματική Νοημοσύνη” στις Εκδόσεις Πεδίο. Ως Fulbright Visiting Scholar εκπόνησε έρευνα στη νευρο-ηγεσία στο Stevens Institute of Technology των HΠΑ. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού επιχειρήσεων και οργανισμών σε θέματα ηγεσίας, συναισθηματικής νοημοσύνης, ομαδικής συνεργασίας, επικοινωνίας και διαχείρισης στρες και χρόνου. Διετέλεσε συντονίστρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Υoung Βusiness Leaders και μέντορας στο Athens Startup Weekend Education (SWEDU). Είναι μέλος του NeuroLeadership Institute και εξουσιοδοτημένη σύμβουλος/coach Συναισθηματικής Νοημοσύνης από την Hay/McBer – USA.