29
Παρ, Μαρ

Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση | Σειρά podcasts : Β. Καϊμάκη w Κ. Ζαφειρόπουλος

Στον κύκλο συζητήσεων με ειδικό τίτλο «COVID-19: μένουμε εν οίκω δημοσιογραφούμε εν δήμω!», την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 στις 20:00 η Βάλια Καϊμάκη, δημοσιογράφος, και διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, συζητά με τον δημοσιογράφο Κώστα Ζαφειρόπουλο για την ερευνητική δημοσιογραφία.

Ο Κώστας Ζαφειρόπουλος θα παρουσιάσει δύο διαφορετικά εγχειρήματα στα οποία συμμετέχει: την Εφημερίδα των Συντακτών και το συνεταιριστικό της μοντέλο και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας. Επικεντρωμένος στην ερευνητική δημοσιογραφία, θα μας μιλήσει για τις προκλήσεις της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σήμερα, αλλά και για τις ιδιαιτερότητές της την εποχή της πανδημίας.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση και κάντε τις δικές σας παρεμβάσεις, αφού συνδεθείτε στο εργαλείο Blackboard Ultra στο link: https://bit.ly/2yjRhUg  

 

Η σειρά των συζητήσεων, που αναρτάται σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού «δημοσιογραφία» εντάσσεται στον κύκλο συζητήσεων με επιστήμονες κι επαγγελματίες της επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, υπό τον γενικό τίτλο «COVID19: Επικοινωνία, κατ’ εξαίρεση». Οι διαλέξεις οργανώνονται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το περιοδικό «δημοσιογραφία», στο πλαίσιο των απροσδόκητων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός Covid-19.


Βιογραφικά συντελεστών

Βάλια Καϊμάκη

Διευθύντρια της Ελληνικής έκδοσης της «Le Monde diplomatique» στην «Αυγή» και παλαιότερα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (από το 1998), παθιασμένη με την τεχνολογία και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, δασκάλα ανυποψίαστων φοιτητών (στο ΜΠΣ "Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία" στο ΑΠΚΥ από το 2013), η Βάλια Καϊμάκη έκανε σπουδές στην επιστημονική δημοσιογραφία στην Γαλλία και ολοκλήρωσε μ’ ένα διδακτορικό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά, στην τηλεόραση (λίγο), στο ραδιόφωνο (πολύ). Είναι  Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσιογραφίας (EJC) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΟΜΕ. Το τελευταίο της βιβλίο «Το μοιραίο enter», κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή από τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις. 

 

Κώστας Ζαφειρόπουλος

Ο Κώστας Ζαφειρόπουλος είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και Επικοινωνία και ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ και το 2017 παρακολούθησε εντατικά σεμινάρια ερευνητικής δημοσιογραφίας στο Columbia University. Το 2017 κέρδισε το βραβείο «Ελένη Βλάχου» για τις επιδόσεις του στην ερευνητική δημοσιογραφία. Το 2019 πήρε το τρίτο βραβείο BFJE για την έρευνά του για την ψηφιακή προπαγάνδα στη Συμφωνία των Πρεσπών ως υπότροφος στο Bαλκανικό Ινστιτούτο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (BIRN). Έχει εργαστεί στην τηλεόραση και από το 2012 είναι ρεπόρτερ στην Εφημερίδα των Συντακτών. Παράλληλα είναι από τα Ιδρυτικά μέλη του Μεσογειακού Ινστιτούτου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (MIIR) καθώς και μέλος του Advisory Board του μη κερδοσκοπικού Journalismfund.