25
Πεμ, Απρ

Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση | Σειρά podcasts : Λ. Βατικιώτης w Γ. Σεφεριάδης

Στον κύκλο συζητήσεων με ειδικό τίτλο «COVID-19: μένουμε εν οίκω δημοσιογραφούμε εν δήμω!», την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 στις 20:00 ο Λεωνίδας Βατικιώτης, δημοσιογράφος, οικονομολόγος και διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), συζητά με τον δημοσιογράφο Γιάννη Σεφεριάδη για τα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Συνεχίζουν η δεοντολογία και η διασταύρωση πηγών να αποτελούν απαραβίαστη υποχρέωση κάθε δημοσιογράφου, ακόμα και στην τρέχουσα περίοδο κρίσης, που επηρεάζει όλο τον πλανήτη; Θυσιάζονται οι αρχές της αντικειμενικότητας στο βωμό της πειθούς των πολιτών να υπακούσουν στις οδηγίες για εγκλεισμό;

 

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση και κάντε τις δικές σας παρεμβάσεις, συνδεόμενοι στο εργαλείο Blackboard Ultra στο link: https://bit.ly/2yjRhUg  

Η σειρά των συζητήσεων, που θα αναρτηθεί σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού «δημοσιογραφία» εντάσσεται στον κύκλο συζητήσεων με επιστήμονες κι επαγγελματίες της επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, υπό τον γενικό τίτλο «COVID19: Επικοινωνία, κατ’ εξαίρεση». Οι διαλέξεις οργανώνονται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το περιοδικό «δημοσιογραφία», στο πλαίσιο των απροσδόκητων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός Covid-19.

 

Βιογραφικά συντελεστών

Λεωνίδας Βατικιώτης

Απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής κι Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου (2008). Εργάζεται ως δημοσιογράφος – αναλυτής από το 1991 με ειδίκευση σε θέματα οικονομίας και διεθνών θεμάτων. Από το 2017 είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού Δημοσιογραφία, που εκδίδεται από το Advanced Media Institute και τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει επιμεληθεί επιστημονικά και είχε τη δημοσιογραφική έρευνα σε βραβευμένα ντοκιμαντέρ, ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά οικονομικά βιβλία. Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία».

Γιάννης Σεφεριάδης

Ο Γιάννης Σεφεριάδης είναι δημοσιογράφος και εργάζεται στο τμήμα διεθνών ειδήσεων του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Συνεργάζεται με την Εφημερίδα των Συντακτών και είναι ανταποκριτής στην Ελλάδα της γιαπωνέζικης εφημερίδας Nikkei Asian Review. Έχει καλύψει διεθνείς κρίσεις και πολιτικές αναταραχές, με αποστολές και ρεπορτάζ σε περιοχές όπως η Γάζα.