Sidebar

24
Τετ, Απρ

2ο Διεθνές Διαδικτυακό Συμπόσιο «Οn Biases in Human Computation and Crowdsourcing»

Tο Cyprus Center for Algorithmic Transparency – Ερευνητικό Κέντρο για την Αλγοριθμική Διαφάνεια (CyCAT) με έδρα το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), σε συνεργασία με το ΑΠΚΥ και το University of Sheffield, συνδιοργανώνουν το 2ο διεθνές συμπόσιο «Οn Biases in Human Computation and Crowdsourcing - BHCC2020».Κεντρικοί ομιλητές (keynote speakers) είναι η Dr. Miriam Redi, Wikimedia Foundation και ο Dr. Antonio Fernández Anta, IMDEA Networks.

Το συμπόσιο είναι ανοιχτό, κατόπιν δωρεάν προεγγραφής, σε κάθε ενδιαφερόμενο (ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επαγγελματίες του χώρου, ευρύ κοινό) και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2020 μεταξύ 13:00 και 16:00 (ΕΕΤ).

Το BHCC2020, με τη συμμετοχή καταξιωμένων ακαδημαϊκών και ερευνητών, μεταξύ των οποίων η Δρ. Στυλιανή Κλεάνθους (ερευνήτρια στην ομάδα CyCAT) και η Jahna Otterbacher, Επίκουρη Καθηγήτρια του ΑΠΚΥ και συντονίστρια του CyCΑΤ, έχει ως στόχο την ανάλυση των ανθρώπινων προκαταλήψεων και μεροληψιών (‘human biases’) στα υβριδικά πληροφοριακά συστήματα και των μεθόδων για τη διαχείρισή τους μέσω δράσεων πληθοπορισμού (‘crowdsourcing’) και της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή (‘human computation’). Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν στη βάση μιας διεπιστημονικής προσέγγισης από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως της επιστήμης των υπολογιστών, της ψυχολογίας, των οικονομικών και των κοινωνικών επιστημών, μέτρα και μέθοδοι για την παρακολούθηση, την πρόληψη και την εξάλειψη των προκαταλήψεων αυτών και μοντέλα για τον περιορισμό των μεροληψιών των πληροφοριακών συστημάτων. Μέσα από αυτόν τον επιστημονικό διάλογο αναμένεται να αποτυπωθούν οι ευρύτερες επιπτώσεις των διεργασιών αυτών στην ίδια την ανθρώπινη συμπεριφορά, αλλά και στα πληροφοριακά συστήματα και πώς αυτά θα βελτιωθούν και θα κατανοηθούν σε βάθος.

Περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές (έως τις 6 Νοεμβρίου) και αναλυτικό πρόγραμμα στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/y3oh73sm.