Sidebar

24
Τετ, Απρ

Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση | Σειρά podcasts : Σ. Ιορδανίδου w Σ. Πατσαλίδης

Στο τρίτο επεισόδιο του κύκλου συζητήσεων με ειδικό τίτλο «COVID-19: μένουμε εν οίκω δημοσιογραφούμε εν δήμω!» της Σειράς «Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση», που εγκαινίασε τον Μάρτιο το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και το περιοδικό δημοσιογραφία

η Σοφία Ιορδανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επικοινωνίας και Νέας Δημοσιογραφίας στο ΑΠΚΥ και Πρόεδρος του Advanced Media Institute, συζητά, την Τρίτη, 14 Απριλίου στις 20.00, με τον Σάββα Πατσαλίδη, Καθηγητή Θεατρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αρχισυντάκτη του περιοδικού της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου με πολυδιάστατη δραστηριότητα στον πολιτισμό, για την αναζήτηση της αλήθειας στο θέατρο και τη δημοσιογραφία εν μέσω κορονοϊού.

Παρακολουθήστε ζωντανά μέσα από την πλατφόρμα Blackboard Ultra και συνδεθείτε στο παρακάτω link: https://bit.ly/2yjRhUg    


Η σειρά των συζητήσεων, που θα αναρτηθεί σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού «δημοσιογραφία» εντάσσεται στον κύκλο συζητήσεων με επιστήμονες κι επαγγελματίες της επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, υπό τον γενικό τίτλο «COVID19: Επικοινωνία, κατ’ εξαίρεση». Οι διαλέξεις οργανώνονται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το περιοδικό «δημοσιογραφία», στο πλαίσιο των απροσδόκητων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός Covid-19.


Βιογραφικά συντελεστών

Σοφία Ιορδανίδου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πρόεδρος του «Advanced Media Institute, Εφαρμοσμένη Έρευνα στην Επικοινωνία και τη Δημοσιογραφία». Από το 2011 υπό την ευθύνη της, οργανώθηκε και λειτουργεί στο ΑΠΚΥ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία», ενώ από το 2013 εκδίδει το περιοδικό «δημοσιογραφία» και είναι υπεύθυνη της ιστοσελίδας dimosiografia.com. Εργάστηκε πολλά χρόνια στον χώρο της Δημοσιογραφίας και της Στρατηγικής Επικοινωνίας. Στη Ν. Υόρκη εργάστηκε στη Φωνή της Αμερικής, διαπιστευμένη στον Λευκό Οίκο ανταποκρίτρια εφημερίδων στην Ελλάδα, υπεύθυνη προεκλογικής καμπάνιας του Mondale. Στην Αθήνα, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και MEGA, σύμβουλος πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας, σύστησε και διηύθυνε τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του MEGA CHANNEL, το πρώτο τηλεοπτικό πρακτορείο στην Ελλάδα, NETNEWS Α.Ε., και την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας ΝΕΤRESULT Ε.Π.Ε. Σπούδασε Ιταλική και Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο CUNY, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στη Συγκριτική Λογοτεχνία στο CUNY και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ, ολοκληρώνοντας την εργασία «Ο Πιραντέλλο στην Ελλάδα» στο Α.Π.Θ.. Η επιστημονική της έρευνα επικεντρώνεται α) στη δημοσιογραφία και τη λειτουργία των Μέσων, καθώς και τις προκλήσεις που θέτει η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και στην κοινωνία του δικτύου β) στη στρατηγική επικοινωνία και γ) στον Γραμματισμό στα Μέσα.

Σάββας Πατσαλίδης

Καθηγητής στο Τμήμα Αγγλικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι επίσης τακτικός συνεργάτης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Χώρος έρευνας και διδασκαλίας του αποτελούν η ιστορία του δυτικού θεάτρου και η θεωρία του. Από το 1984 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με διάφορα έντυπα με την ιδιότητα του θεατρικού κριτικού (Πόρφυρας, Ρεύματα, Ελληνικά Γράμματα, Αυλαία, (δε)κατα, εφημ. Ο Αγγελιοφόρος της Κυριακής, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Παράλλαξη). Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τα ηλεκτρονικά περιοδικά: parallaxi, greekplay project, lavart. Έχει δημοσιεύσει δεκατέσσερα βιβλία για το θέατρο και έχει επιμεληθεί άλλα δεκατέσσερα. Δεκάδες άρθρα του (σύνολο 160) έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε έγκριτα περιοδικά. Είναι μέλος του ΙΤΙ (Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου), της Ελληνικής Εταιρείας Αμερικανικών Σπουδών (Hellenic Association of American Studies), της Ελληνικής Εταιρείας Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, της Διεθνούς Εταιρείας Κριτικών Θεάτρου, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αμερικανικών Σπουδών (European Association of American Studies), της International Federation of Theatre Research, της Γερμανικής Eταιρείας Aγγλόφωνου Θεάτρου (The German Society for Contemporarty Theatre and Drama in English, CDE), Σημειωτικής Eταιρείας (Seniotic Society), του Modern Language Association, του American Studies International, του Salzburg Seminar in American Studies , μεταξύ άλλων. Είναι επίσης μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των περιοδικών Journal of Greek Media and Culture, (δε)κατα, Ρεύματα, Ουτοπία, και Λογείον/Logeion, μεταξύ άλλων. Από το 2014 μέχρι το 2019 ήταν υπεύθυνος του θεατρικού προγράμματος   του Φεστιβάλ των "Δημητρίων" του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έξι φορές υπήρξε μέλος της επιτροπής επιχορηγήσεων του Υπουργείου Πολιτισμού. Από το 2015  είναι ο αρχισυντάκτης (editor-in-chief) του περιοδικού της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου (International Association of Theatre Critics) Critical Stages. Το 2017 εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.