Sidebar

20
Σαβ, Απρ

Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση | Σειρά podcasts : Λ. Βατικιώτης w Δ. Ελευθεράτος

Στον κύκλο συζητήσεων με ειδικό τίτλο «COVID-19: μένουμε εν οίκω δημοσιογραφούμε εν δήμω!», την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 20:00 ο Λεωνίδας Βατικιώτης, δημοσιογράφος, οικονομολόγος και διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), συζητά με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Διονύση Ελευθεράτο για τη δημοσιογραφική κάλυψη της πανδημίας.

Η σειρά των συζητήσεων, που θα αναρτηθεί σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού «δημοσιογραφία» εντάσσεται στον κύκλο συζητήσεων με επιστήμονες κι επαγγελματίες της επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, υπό τον γενικό τίτλο «COVID19: Επικοινωνία, κατ’ εξαίρεση». Οι διαλέξεις οργανώνονται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το περιοδικό «δημοσιογραφία», στο πλαίσιο των απροσδόκητων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός Covid-19.

Ο Διονύσης Ελευθεράτος θα αναπτύξει τον τρόπο κάλυψης της κρίσης, έτσι ώστε να αποφεύγεται η καλλιέργεια φόβου από την μια αλλά και να μεταφέρεται η σπουδαιότητα της κρίσης, από την άλλη. Επίσης, θα περιγράψει πώς  εξασφαλίζεται η ισορροπία στην κάλυψη με κριτήριο να μην χάνονται άλλα θέματα επικαιρότητας (διεθνούς, οικονομικής, πολιτιστικής, αθλητικής, κ.α.) και να εξασφαλίζεται η σφαιρική ενημέρωση.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση συνδεόμενοι στο εργαλείο Blackboard Ultra στο link: https://bit.ly/2yjRhUg  

 

 

Βιογραφικά συντελεστών

Λεωνίδας Βατικιώτης

Απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής κι Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου (2008). Εργάζεται ως δημοσιογράφος – αναλυτής από το 1991 με ειδίκευση σε θέματα οικονομίας και διεθνών θεμάτων. Από το 2017 είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού Δημοσιογραφία, που εκδίδεται από το Advanced Media Institute και τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει επιμεληθεί επιστημονικά και είχε τη δημοσιογραφική έρευνα σε βραβευμένα ντοκιμαντέρ, ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά οικονομικά βιβλία. Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία».

Διονύσης Ελευθεράτος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. «Μυήθηκε» στην επαγγελματική δημοσιογραφία το 1986, όταν ασχολήθηκε με το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτη». Από τότε εργάστηκε σε αρκετές εφημερίδες, κυρίως ως αρθρογράφος και σχολιογράφος επί πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων. Συνεργάστηκε επίσης με τα περιοδικά «Έψιλον» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και «Review» του «Ελεύθερου Τύπου», καθώς και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Δίαυλος 10», «Flash 9.61» και «SportFM 94,6». Σήμερα εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5». Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Εξουσία τι μπάλα παίζεις;» (εκδ. Τόπος, 2010) και «Λαμόγια στο χακί» (εκδ. Τόπος, 2015).