Sidebar

20
Σαβ, Απρ

«Στερεότυπα του ‘Aποτυγχάνειν’»: Ένα online βιωματικό σεμινάριο για τα πολιτισμικά πρότυπα της επιτυχίας και της αποτυχίας

Ο φόβος της αποτυχίας, της μη ανταπόκρισης στους στόχους μας αλλά και στις προσδοκίες των άλλων, είναι εν πολλοίς «δείγμα» της σημερινής κοινωνίας. Με στόχο τη διερεύνηση αυτού του φαινομένου, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), διοργανώνει το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακό (online) βιωματικό σεμινάριο με τίτλο: «Στερεότυπα του ‘Αποτυγχάνειν’».Το σεμινάριο θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με αγγλόφωνες και ελληνόφωνες ομάδες με χρήση των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ.

 

Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών είναι η 30η Οκτωβρίου 2020 (στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Early-bird εγγραφές ως τις 20 Οκτωβρίου έχουν 15 Ευρώ ειδική τιμή συμμετοχής. Το κόστος εγγραφής μετά την ημερομηνία αυτή και ως τις 30/10/2020 ανέρχεται στα 20 Ευρώ.

 

Το βιωματικό σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ανεξάρτητα από την επαγγελματική ιδιότητα, γνωστικό υπόβαθρο και σπουδές. Μέσω της μεθοδολογίας του σεμιναρίου, που βασίζεται στην πρακτική δράση/έρευνα-δράση/γνώση των Εργαστηρίων Futures Literacy (Futures Literacy Laboratories - FLL), οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τον ρόλο του πολιτισμικού περιβάλλοντος στις δικές τους βαθύτερες αντιλήψεις, προσδοκίες και δυνατότητες.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και εκπαιδεύτρια Βάγια Καραΐσκου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι το πώς οι πολιτισμικές αναφορές, καθώς και τα οπτικά και λεκτικά ερεθίσματα στην καθημερινότητά μας, δημιουργούν πρότυπα / στερεότυπα της έννοιας επιτυχία – αποτυχία και πώς εμείς, υποσυνείδητα και συνειδητά, διαμορφώνουμε ανάλογες προσδοκίες, συμπεριφορές και συναισθήματα.
 

Ο Sebastian Plate είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Groningen, στην Ολλανδία. Προηγουμένως είχε σπουδάσει Διεθνή Επικοινωνία στο Hanzehogeschool της ίδιας πόλης. Έχει μελετήσει τo πεδίο του Futures Literacy και την εξάπλωσή του από την UNESCO στην Ευρώπη και στον κόσμο, έχει επανειλημμένως συμμετάσχει σε δράσεις και έχει εκπαιδευτεί ως εκπαιδευτής.

Η Βίκυ (Βάγια) Καραΐσκου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη», έχει εκπαιδευτεί στη μεθοδολογία των εργαστηρίων Futures Literacy και είναι ενεργό μέλος της κοινότητας των μελών του.