Πρόγραμμα Σπουδών ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
Νέα & Ανακοινώσεις
11/03/2013
Δημόσια συζήτηση: «Ελλάδα και Κύπρος σε οικονομική, πολιτική και ηθική απόγνωση…; Προοπτικές εξόδου»


Δημόσια συζήτηση: «Ελλάδα και Κύπρος σε οικονομική, πολιτική και ηθική απόγνωση…; Προοπτικές εξόδου»
 
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Επικοινωνία και Δημοσιογραφία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με τo  «MEGA Κύπρου» και το Κέντρο Επιστημονικού Διαλόγου και Έρευνας «ΚΕΔΕ», διοργανώνει στις 11 Μαρτίου δημόσια συζήτηση, με θέμα «Ελλάδα και Κύπρος σε οικονομική, πολιτική και ηθική απόγνωση…; Προοπτικές εξόδου»
 
H δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα και την Κύπρο έχει πυκνώσει εντυπωσιακά. Η λογική της συνάντησης στις 11 Μαρτίου είναι να ξεπεραστεί η καταγγελτική ή έστω αναλυτική προσέγγιση των προβλημάτων, που ως τώρα έχει επικρατήσει και να διερευνηθούν οι δυνατότητες εξόδου στην κατεύθυνση συγκεκριμένων λύσεων, μαζί με το κόστος που συνεπάγεται η επιλογή τους.
 
Η συζήτηση θα γίνει την Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, στις 18:30, στην αίθουσα της Ένωσης Νέων Τραστ.
Συνομιλούν μεταξύ τους και με το κοινό:
  • για την Ελλάδα:  ο Χαρίδημος Τσούκας, καθηγητής στρατηγικής διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Λευτέρης Κουσούλης, επιστήμονας της πολιτικής 
  • για την Κύπρο: ο Αντώνης Έλληνας, επίκουρος καθηγητής της πολιτικής επιστήμης και ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 
Ξεκινάει τη συζήτηση, θέτει τα ερωτήματα και συντονίζει, η δημοσιογράφος και ακαδημαϊκή υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Σοφία Ιορδανίδου.
 
Σοσιαλδημοκρατία και Κεντροδεξιά στην Ελλάδα, ΑΚΕΛ στην Κύπρο δείχνει να κατέληξαν στην ίδια κατάσταση απόγνωσης. Ποιές οι ομοιότητες και οι διαφορές σε σχέση με τις αιτίες; Πόσο κοινές μπορούν να είναι οι λύσεις; Νοείται κοινή αντιμετώπιση;
Το θέμα του χρέους: τραπεζικό, δημόσιο. Πως δημιουργήθηκε το πρώτο, πως το δεύτερο; Η μεταξύ τους σχέση. Είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα; Προοπτική εξόδου
Το ζήτημα της Δημοκρατίας ως μία πιθανή αιτία ή ως μία δυνατότητα, ένα σημαντικό μέτρο και βασική προϋπόθεση για τη λύση.
 
Τη συζήτηση μπορούν να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως οι φοιτητές και φίλοι στη διαδικτυακή τηλεόραση «24h.com.cy», καθώς και στην πλατφόρμα elluminate του ΑΠΚΥ, στην ενότητα ΕΕΔΜ, Διαλέξεις.
 
Χορηγοί επικοινωνίας, η Εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και το Ραδιόφωνο «ΚΑΝΑΛΙ6».
Διαδικτυακός χορηγός επικοινωνίας, ή τηλεόραση «24h.com.cy»
H συζήτηση θα αναρτηθεί και στην πλατφόρμα e-class του Προγράμματος.
 
Ένωση Νέων Τραστ
Ζήνας Κάνθερ 22,
1065 Λευκωσία
Τηλ. +357 22675599, e-mail: trast@cablenet.com.cy
Στο χώρο, θα λειτουργεί μπαρ για πριν και μετά την εκδήλωση, καθώς και το εστιατόριο της Λέσχης για όσους από μας θελήσουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση… τρώγοντας και κάτι.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράςΔ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
             
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31