Πρόγραμμα Σπουδών ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
Νέα & Ανακοινώσεις
21/11/2018
Η Λογογραφία στην Πράξη: Η τέχνη του speechwriting

Σε τι συνίσταται η τέχνη του speech-writing; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας καλής ομιλίας και ποια τα οφέλη που μπορεί να προσκομίσει στον επικοινωνητή; Ποια είναι τα επιμέρους στάδια συγγραφής και παρουσίασης μιας ομιλίας; Tί είδους τεχνικές πειθούς και ρητορικής μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας ομιλητής προκειμένου να μεταδώσει αποτελεσματικά το μήνυμά του και να πετύχει την επιδιωκόμενη επίδραση στο ακροατήριό του; Πως επιτυγχάνεται η απεύθυνση στο θυμικό των ακροατών και κατ΄επέκταση η ταύτιση του ακροατηρίου με τον ομιλητή; Πως χρησιμοποιείται ο πολιτικός λόγος ως κύριο εργαλείο για τη δόμηση της εικόνας ενός πολιτικού προσώπου;
 
Διάλεξη με θέμα «Η Λογογραφία στην Πράξη: Η τέχνη του speechwriting» θα δώσουν οι δύο προσκεκλημένοι ομιλητές, Διονύσιος Πάνος, Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και Παναγιώτης Τσιλιγιάννης, Πολιτικός Επιστήμονας και Communications Specialist, τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, ώρα 20:30.
 
Ο Διονύσης Πάνος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και υπεύθυνος Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ψηφιακά Μέσα και Δημοσιογραφία». Στο διάστημα από το 1998 έως το 2008 υπήρξε διευθυντικό στέλεχος εταιρειών πολιτικών ερευνών και κοινής γνώμης και ανεξάρτητος σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας, ενώ παράλληλα έχει θητεύσει ως μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ). Τα πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο πεδίο της διαδικτυακής επικοινωνίας, της ριζοσπαστικοποίησης μέσα στο περιβάλλον των Social Media και των επικοινωνιακών στρατηγικών των εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο Διονύσης Πάνος είναι κάτοχος Πτυχίου Νομικής Σχολής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και κάτοχος Πτυχίου, Μεταπτυχιακού Τίτλου και Διδακτορικού από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Ο Παναγιώτης Τσιλιγιάννης διαθέτει 20ετή επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως δημοσιογράφος σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, senior research executive σε εταιρείες ερευνών και υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων. Από το 2010 εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος επικοινωνίας, συνεργαζόμενος με εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα. Ειδικεύεται στο σχεδιασμό στρατηγικών επικοινωνίας για οργανισμούς, πρόσωπα, υπηρεσίες και προϊόντα, στην εκπόνηση προγραμμάτων web - marketing καθώς και εξειδικευμένων προγραμμάτων επικοινωνίας στους τομείς της διαχείρισης κρίσεων, της εσωτερικής επικοινωνίας και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Έχει δημοσιεύσει εργασίες για ζητήματα πολιτικής επικοινωνίας σε ελληνικές επιστημονικές εκδόσεις ενώ έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ της Ελλάδας. Έχει πτυχίο στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με ειδίκευση στην Πολιτική Επικοινωνία και τις Νέες Τεχνολογίες από το ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

 H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Πλατφόρμα Σύγχρονης Επικοινωνίας, στις διαλέξεις επισκεπτών, στον σύνδεσμο
https://eu1.bbcollab.com/m.jnlp?sid=2015063&username=&password=M.25F240699AAC31D8BE41FB41FE5FDD
 
 
Γνωρίστε τους ομιλητές: Παναγιώτης Τσιλιγιάννης και Διονύσιος Πάνος

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράςΔ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31