Προγράμματα Σπουδών ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
27/02/2018
Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός: Σειρά διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα | 2η διάλεξη «Αυτοκρατορική ιδεολογία και παλαιά Ελλάδα πριν και μετά τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο»

«Αυτοκρατορική ιδεολογία και παλαιά Ελλάδα πριν και μετά τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο» είναι ο τίτλος της δεύτερης διάλεξης της σειράς «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός - Σειρά Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα» που διοργανώνει το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ομιλητής είναι ο Γιώργος Δεληγιαννάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018 στις 19:00, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και θα μεταδίδεται ταυτόχρονα και διαδικτυακά εδώ.
 
Ο Γ. Δεληγιαννάκης θα αναλύσει και θα συζητήσει με το κοινό τις αλλαγές που σηματοδότησε η εδραίωση της μονοκρατορίας του Κωνσταντίνου στον τρόπο που η πόλη της Αθήνας και οι εκπρόσωποί της απευθύνονταν προς την κεντρική εξουσία επιδιώκοντας την εύνοιά της. το πώς ανταποκρίθηκαν ο Κωνσταντίνος και οι άμεσοι διάδοχοί του στη μακρά παράδοση της ειδικής σχέσης μεταξύ των Ρωμαίων αυτοκρατόρων και μιας πόλης με ιδιαίτερο συμβολικό βάρος, αλλά και τι σήμαινε για την Αθήνα και την παλαιά Ελλάδα η υιοθέτηση του χριστιανισμού ως θρησκείας του αυτοκράτορα και η ίδρυση της Νέας Ρώμης στην Ανατολή.
 
Οι σεμιναριακές διαλέξεις για την ύστερη αρχαιότητα, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, έχουν ως αντικείμενό τους, τους μετασχηματισμούς που προκάλεσε στον ελληνορωμαϊκό κόσμο η εξάπλωση του χριστιανισμού κατά τη διάρκεια του τέταρτου και πέμπτου αιώνα. Οι εισηγητές είναι ιστορικοί και αρχαιολόγοι από τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο.
 

Συνδιοργανωτής της σειράς διαλέξεων είναι η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου και πολύτιμος υποστηρικτής το Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων του Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ.


  
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράςΔ Τ Τ Π Π Σ spacerheight22 Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31