04/08/2017
Με τη συμμετοχή του ΑΠΚΥ το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας RISE

Το φιλόδοξο και πρωτοποριακό Κέντρο Αριστείας RISE στο πεδίο των διαδραστικών μέσων, των έξυπνων συστημάτων και των αναδυόμενων τεχνολογιών παίρνει πλέον σάρκα και οστά με σημαντική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Με τη σύμπραξη των τριών δημόσιων πανεπιστημίων της χώρας (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου), του Δήμου Λευκωσίας (συντονιστής) και δύο διεθνούς κύρους εταίρους (Max Planck Institute της Γερμανίας και University College London του Ηνωμένου Βασιλείου), η Κύπρος στοχεύει πλέον έμπρακτα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και στην περαιτέρω βελτίωση της εξωστρέφειας της χώρας μας.
 
Την εξαιρετικά σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας, τον ακαδημαϊκό κόσμο και την τοπική κοινωνία, παρουσίασε σήμερα 4 Αυγούστου 2017 σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γiωργκάτζης στην παρουσία εκπροσώπων των εταίρων του έργου.
 
Ο κ. Χαράλαμπος Προύντζος,  Αντιπροέδρος Διοίκησης & Οικονομικών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το ΑΠΚΥ ένα σύγχρονο και καινοτόμο Πανεπιστήμιο, το οποίο συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια γόνιμης παρουσίας στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι, δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί αρωγός στο φιλόδοξο αυτό έργο. Ως το μοναδικό αποκλειστικά εξ αποστάσεως πανεπιστήμιο της χώρας, μετέχει στο RISE με επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας τον Επίκουρο Καθηγητή Λοΐζο Μιχαήλ του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Νόησης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη ενός από τους τρεις ερευνητικούς πυλώνες του RISE, για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης και Επικοινωνιών. Η συμβολή του ΑΠΚΥ στο εμβληματικό Κέντρο Αριστείας αξιοποιεί πλήρως τη δεκαετή εμπειρία και τεχνογνωσία του στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την υπερσύγχρονη Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης που έχει αναπτύξει. Έτσι, το ΑΠΚΥ θα ενισχύσει το RISE καίρια στην προσφορά εξ αποστάσεως προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης και στην υλοποίηση δραστηριοτήτων διάχυσης των αποτελεσμάτων του Κέντρου Αριστείας.
 
Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Λευκωσίας: http://www.nicosia.org.cy/el-GR/news/announcements/2017/43803/
 Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράς