10/09/2018
Με το Εργαστήριο Υπολογιστικής Νόησης το ΑΠΚΥ στη Βραδιά του Ερευνητή 2018

Η εντατική ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστήριου Υπολογιστικής Νόησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) θα καταδειχθεί για 7η συνεχή χρονιά στη Βραδιά του Ερευνητή 2018. Την εκδήλωση διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, στο χώρο του Χαρουπόμυλου Λανίτη, από τις 17.00 μέχρι τις 24.00, με ελεύθερη είσοδο.
 
Στη φετινή Βραδιά του Ερευνητή ο επικεφαλής Επίκουρος Καθηγητής Λοΐζος Μιχαήλ και οι ερευνητές και διδακτορικοί φοιτητές του Εργαστηρίου, με μια σειρά διαδραστικών παρουσιάσεων και παιχνιδιών, θα δείξουν πώς οι έξυπνες μηχανές μπορούν να εξάγουν γνώση μέσω της μελέτης διαθέσιμων πηγών δεδομένων σε μορφή κειμένου και να καταλήγουν σε ποιοτική πληροφόρηση του ενδιαφερομένου. Πώς, δηλαδή, ένας υπολογιστής μπορεί να αποκτήσει γνώση και να αξιολογηθεί από τον χρήστη για τη γνώση που του προσφέρει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της διαδικασίας είναι οι έξυπνες μηχανές που μπορούν να αναγνωρίζουν μία χώρα μέσω των πληροφοριών που παρέχονται σε κάποιο κείμενο για την πολιτισμική κληρονομιά της, χωρίς να διαθέτουν άλλο στοιχείο αναγνώρισης της χώρας αυτής.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήριο Υπολογιστικής Νόησης του ΑΠΚΥ μπορείτε να βρείτε στον ιστοχώρο https://cognition.ouc.ac.cy και για τη Βραδιά του Ερευνητή 2018 στους ακολούθους συνδέσμους: 
 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter _blank
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράς