16/04/2018
Απρίλιος 2018 | Διαλέξεις/εκδηλώσεις με τη (συν)διοργάνωση/συμμετοχή του ΑΠΚΥ
Απρίλιος 2018 | Διαλέξεις/εκδηλώσεις με τη (συν)διοργάνωση/συμμετοχή του ΑΠΚΥ
 
 

17 Απριλίου

«Αυτοκράτειρες Φαύστα και Ελένη στο πολιτικό σκηνικό του τετάρτου αιώνα» είναι το θέμα της 4ης διάλεξης της σειράς «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός - Σειρά Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα», που διοργανώνει το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Ομιλήτρια: Ανδριανή Γεωργίου, Μέλος ΣΕΠ.
 
Με ώρα έναρξης τις 19:00, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση ΕΔΩ.
 
Συνδιοργανωτής της σειράς διαλέξεων είναι η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου και πολύτιμος υποστηρικτής το Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων του Προγράμματος.

 

18 Απριλίου

Η διάλεξη που φέρει τον τίτλο «Αλεξανδρέττα 1939, Κύπρος 1974, Συρία 2018: Πάγιες Πρακτικές και Επιδιώξεις της Τουρκικής Εξωτερικής Πολιτικής» είναι η τρίτη του 2ου κύκλου της Σειράς Διαλέξεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, που συνδιοργανώνεται, και φέτος, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου και τον ΕΠΟΚ. Ομιλητής είναι ο Δρ. Γιώργος Λεβέντης, ο οποίος διευθύνει το International Security Forum με έδρα τη Λευκωσία.

Τετάρτη 18 Απριλίου στις 18:30, στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.
_____

Διάλεξη με τίτλο «Out-of-Sample equity premium prediction: A complete subset quantile regression approach» και ομιλήτρια την Δρ. Κατερίνα Πανοπούλου (University of Kent) διοργανώνουν το προπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομικά» και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» (ΜΒΑ) του ΑΠΚΥ.
 
Τετάρτη 18 Απριλίου, στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ (4ος όροφος). Ώρα έναρξης: 18.00. Live link ΕΔΩ.

 

24 Απριλίου

Το θέμα «Προσεγγίζοντας μια πρώιμη χριστιανική κοινότητα και την αρχαιολογία της στη Μεσσήνη του 4ου αιώνα» πραγματεύεται ο Νίκος Τσιβίκης, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Römisch-Germanische Zentralmuseum, στην 5η διάλεξη της σειράς «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός - Σειρά Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα» που διοργανώνει το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου, με πολύτιμο υποστηρικτή το Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων του Προγράμματος.
 
Τρίτη 24 Απριλίου στις 19:00, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Live link ΕΔΩ.


25 Απριλίου

Δύο διαλέξεις φιλοξενεί το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Αειφορίας, υπό την αιγίδα του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» την Τετάρτη 25 Απριλίου, μεταξύ 16.00 – 18.00, στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ (4ος όροφος):

Τη σειρά διαλέξεων στηρίζουν ο Σύνδεσμος Επιστημόνων και Μηχανικών Περιβάλλοντος Κύπρου, το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, η Cyta και η Επιτροπή Ειδικότητας Χημικής Μηχανικής του ΕΤΕΚ.


26 Απριλίου

Τελικά η δίψα ή η πείνα είναι που πρώτα οδηγεί τα δένδρα στο θάνατο σε συνθήκες ξηρασίας; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δοθεί από τον παγκοσμίου φήμης οικολόγο και φυσιολόγο φυτών του Πανεπιστημίου της Βασιλείας της Ελβετίας, ομότιμο καθηγητή Christian Körner στη διάλεξή του με θέμα “Plant water relations revisited”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στις 18:00 (κεντρικό κτίριο ΑΠΚΥ, Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά). Η διάλεξη συνδιοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» και το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Πέμπτη 26 Απριλίου στις 18:00, στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ. Live link ΕΔΩ.

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter _blank
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράς