20/12/2017
Υπογραφή νέων διμερών συμφωνιών Erasmus+ με τη Σχολή Ικάρων και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της Ελλάδας

To Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενισχύει και διευρύνει περαιτέρω τη συνεργασία του με το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας (European Security and Defense College). Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Military Erasmus+, το ΑΠΚΥ υπέγραψε διμερείς συμφωνίες Erasmus+ με τη Σχολή Ικάρων και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της Ελλάδας, στις 15 Δεκεμβρίου 2017, σε τελετή υπό την αιγίδα του υπουργού Άμυνας. Tο ΑΠΚΥ συμμετέχει ενεργά στην αξιοσημείωτη αυτή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ανάπτυξη και την προώθηση της στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την καλλιέργεια της συνέργειας μεταξύ Πανεπιστημίων και στρατιωτικών σχολών  και την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας στην Ευρώπη.
 
To ΑΠΚΥ έχει ήδη υπογράψει, στο πλαίσιο του προγράμματος Military Erasmus+, διμερείς συμφωνίες με τη στρατιωτική ακαδημία της Πολωνίας ‘General Tadeusz Kościuszko Military Academy of Land Forces, την Theresian Military Academy της Αυστρίας και τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων της Ελλάδας.
 
Τις συμφωνίες Erasmus+ υπέγραψε, εκ μέρους του ΑΠΚΥ, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Σταύρος Σταύρου.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας εδώ.


 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter _blank
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράς