09/05/2017
Σημαντική διάκριση για τον διδάκτορα του ΑΠΚΥ Δρ. Αντώνη Καφά

Ο κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ. Αντώνιος Καφά, πέτυχε σημαντική αναγνώριση της διδακτορικής του διατριβής με τη διάκριση «Highly Commended Award winner of the 2016 Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research Awards in the Education and Leadership Strategy category». Ο Δρ. Καφά έλαβε τη διάκριση αυτή για την διδακτορική του διατριβή με τίτλο “Exploring the Espoused Values and Values in Action of Principals’ Leadership Styles in Cyprus” την οποία ολοκλήρωσε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2016 με επιβλέποντα τον Καθηγητή Εκπαιδευτικής Ηγεσίας Πέτρο Πασιαρδή.

Ο Δρ. Αντώνιος Καφά είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) στην Εκπαιδευτική Ηγεσία από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και πτυχίου του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Είναι ερευνητικός συνεργάτης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχει εργαστεί ως ερευνητής σε εσωτερικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα σε διάφορα Πανεπιστήμια, ερευνητικά και εκπαιδευτικά κέντρα.

Η διδακτορική του διατριβή πραγματεύεται το θέμα των αξιών των διευθυντών της δημοτικής εκπαίδευσης της Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό διαχωρισμό τους σε ενστερνιζόμενες αξίες και αξίες εν δράσει σε σχέση με τα στυλ ηγεσίας που προωθούν. Σκοπός της έρευνας ήταν να παρουσιάσει τις προσωπικές αξίες των διευθυντών της δημοτικής εκπαίδευσης της Κύπρου και να διερευνήσει την πιθανή σχέση μεταξύ των προσωπικών αξιών και των στυλ ηγεσίας και την πιθανή επιρροή της σχέσης αυτής στη διαμόρφωση της ηγετικής δράσης και συμπεριφοράς των διευθυντών μέσα από τις διάφορες αποφάσεις που λαμβάνουν.
 


Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter _blank
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράς