06/04/2017
Μνημόνιο Συναντίληψης με την Αστυνομία Κύπρου

Με στόχο την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων και κοινών δράσεων και δραστηριοτήτων προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Αστυνομία Κύπρου προχώρησαν στη συνομολόγηση και υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης.
 
Η πλήρης αξιοποίηση του τομέα της εκπαίδευσης και έρευνας, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες προτεραιότητες της Αστυνομίας Κύπρου και αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο των σχεδιασμών και στρατηγικών της, για εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωσή της, σύμφωνα με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Ο Αρχηγός Αστυνομίας απηύθυνε χαιρετισμό στο πλαίσιο τελετής για την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης, μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6 Απριλίου 2017 στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Χαρακτηρίζοντας το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως πολύτιμο συνεργάτη και αρωγό στο έργο της Αστυνομίας, ο κ. Χρυσοστόμου ευχαρίστησε τη Διοικούσα Επιτροπή του ΑΠΚΥ. Σημείωσε παράλληλα, ότι η υπογραφή του μνημονίου συμβάλλει στην περαιτέρω επιστημονική συνεργασία των δύο οργανισμών, σε θέματα εξειδικευμένων προγραμμάτων και στην υποβολή ερευνητικών προτάσεων. Κλείνοντας, ο Αρχηγός Αστυνομίας εξέφρασε τη βούληση της Αστυνομίας Κύπρου για περαιτέρω συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας της με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς αυτό κατέληξε, λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα, με τη διατήρηση και ενδυνάμωση της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης.
 
Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κώστας Χρίστου, ευχαρίστησε θερμά τον Αρχηγό Αστυνομίας και τους συνεργάτες του στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου για την άριστη και παραγωγική συνεργασία που έχουν, ενώ όπως ανέφερε, η εν λόγω συνεργασία θεσμοθετημένα πλέον, θα ενισχυθεί και θα είναι το ίδιο παραγωγική και χρήσιμη, προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όσο και στην Αστυνομία και ευρύτερα στην κυπριακή κοινωνία.   

Το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, υπογράφηκε από τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου κ. Κώστα Χρίστου, στην παρουσία του Βοηθού Αρχηγού Εκπαίδευσης Λ. Θεμιστοκλέους, της Διεύθυνσης της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς και μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Στις πρόνοιες του μνημονίου μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν, η συνεργασία και πρόσβαση αμφίδρομης χρήσης της βιβλιοθήκης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και της βιβλιοθήκης της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου, καθώς και η παραχώρηση αιθουσών της Αστυνομικής Ακαδημίας, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, για διεξαγωγή εξετάσεων ή ομαδικών συναντήσεων, του προπτυχιακού προγράμματος των Αστυνομικών Σπουδών.


© Αστυνομία Κύπρου
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter _blank
Μεγένθυση γραμματοσειράς dΣμίκρυνση γραμματοσειράς