15 χρόνια Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Σειρά εκδηλώσεων - Θεατρική συναυλία «Όμορφος κόσμος, …η υπέρτατη διαμαρτυρία»

Ημερομηνία :
Έναρξη 29/11/2017
Λήξη 29/11/2017
Ώρα 20:30
Τόπος διεξαγωγής :
 Δημοτικό Θέατρο Λατσιών
Είδος εκδήλωσης :
 Αλλο
Ηλεκτρονική σελίδα εκδήλωσης :
 
  _self
Τη θεατρική συναυλία «Όμορφος κόσμος, …η υπέρτατη διαμαρτυρία», με την ηθοποιό Έλενα Χατζηαυξέντη σε μια μοναδική σύζευξη θεάτρου και μουσικής, παρουσιάζει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνεται ο κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων, που πλαισιώνουν τη δέκατη Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου, με την ευκαιρία των 15 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΚΥ.
                                                                             
“…αν δεν καλλιεργήσεις την ομορφιά μετά από λίγο δεν θα μπορείς να αναγνωρίσεις ούτε την ασχήμια. Η επικράτηση της κοινωνικής ασχήμιας κάνει ακόμη πιο απαραίτητη την αφοσίωση του ανθρώπου στην ομορφιά.  Από μια άποψη η ομορφιά είναι η υπέρτατη διαμαρτυρία”  (Τ. Ρόμπινς, συγγραφέας)
 
Η Έλενα Χατζηαυξέντη ενσαρκώνει τη γυναίκα που αφηγείται, αισθάνεται, σκέφτεται, απορεί και θέτει ερωτήματα που αφορούν την παιδεία, την τέχνη, την ευγένεια, την αισθητική, την απόλαυση, την ψυχαγωγία. Η θεατρική συναυλία είναι βασισμένη σε κείμενα, ποιήματα, τραγούδια και μελωδίες Κυπρίων, Ελλήνων και ξένων δημιουργών, όπως των Μ. Χατζιδάκι, Γ. Χατζηνάσιου, Στ. Κραουνάκη, G. Bregović, N. Piovanni, Στ. Χόπλαρου, Α. Παπαπέτρου, Μ. Γεροσίμου, Ν. Καζαντζάκη, Ρ.Μ. Ρίλκε, Τ. Ρόμπινς, Π. Νερούδα, Ο. Ελύτη και Κ. Καβάφη και πετυχαίνει να δημιουργήσει μία ενδιαφέρουσα ηχοτοπία και να παρασύρει σε έντονες ψυχικές εντυπώσεις.
 
Την Έλενα Χατζηαυξέντη συνοδεύει στο τραγούδι και με την άρπα της η Μαρία Γεροσίμου.
 
Συμμετέχουν:
Αντρέας Παπαπέτρου, πιάνο / ακορντεόν | Αντρέας Ροδοσθένους, μπάσο | Μαρία Κραμβή, κρουστά
Παιδική Χορωδία του Δήμου Λατσιών υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Ρούσσου
Special Guests: Eλίνα και Mαρία Σιαμακκίδη και η μικρή Μαρία Μιχαέλα Λυσάνδρου
 
Επιμέλεια Προγράμματος: Έλενα Χατζηαυξέντη – Μαρία Γεροσίμου

Eίσοδος ελεύθερη
 
Διοργάνωση: Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Λατσιών